Nieuw zendingsproject

Por todo el mundo LOGO

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw zendingsprojectAfbeelding4

Afgelopen maandag hebben we bezoek gehad van twee vrouwen uit Bolivia. Deze dames hebben in Bolivia een kinderopvang en een school voor speciaal onderwijs opgericht. En nu willen ze ‘De Reinboge’ vragen of zij geld willen inzamelen voor nieuwe speelgoed. En dan met name voor buiten speelgoed. van het nieuwe zendingsproject. Elke maandag kan er zendingsgeld meegenomen worden voor dit project. Wij zorgen er dan later voor dat het geld goed terecht komt.

Hier onder volgt in het kort hun verhaal:
Ik ben Trinke Miedema uit Buitenpost. Woon sinds 2011 in Bolivia, waar ik o.a. samen met Evelin Morales het project POR TODO EL MUNDO ben begonnen. We zetten ons in voor mensen met een beperking in de ruime zin van het woord. In Bolivia is voor deze doelgroep weinig tot niets geregeld, hoewel het gelukkig wel iets meer komt…
We doen dit momenteel op twee manieren. Door het geven van ondersteuning in de vakken rekenen en taal aan kinderen met een verstandelijke beperking of leerprobleem/ achterstand. Daarnaast hebben we een opvang waar vooral jonge kinderen komen in de leeftijd van 0 tot 5 jaar, maar soms komen er ook kinderen die extra hulp nodig hebben na schooltijd. Dit is een mix van kinderen met een beperking en ‘reguliere’ kinderen. De kinderen met een beperking die we hebben gehad en hebben zijn kinderen met een verstandelijke beperking, doof, syndroom van Down, lichamelijke problemen, spraak/ taal achterstand of leerprobleem. We stimuleren in de opvang waar nodig, maar ook de integratie met Afbeelding5‘reguliere’ kinderen. We vinden het belangrijk dat de ‘reguliere’ kinderen leren dat er ‘speciale’ kinderen zijn, maar dat ze daar net zo goed mee kunnen spelen en dat ze die kunnen helpen waar nodig. De ‘speciale’ kinderen kunnen door omgang met ‘reguliere’ kinderen zich zo normaal mogelijk ontwikkelen, wellicht wat langzamer en met meer hulp, maar kijken wel het goede voorbeeld af…
In 2018 willen we graag beginnen met dagopvang voor jongeren en volwassenen, want er is ondertussen bij ons in het dorp een schooltje geopend voor speciaal onderwijs. Maar wanneer ze te oud zijn, willen we ook graag een plek bieden waar ze praktische vaardigheden kunnen leren.

‘De Reinbôge’ is aan het sparen met de zending voor nieuw speelgoed voor binnen en buiten voor de kinderen van de dagopvang. Het binnen speelgoed is oud en stuk en voor buiten hebben we niet. Hier zullen de kinderen heel erg blij mee zijn. Heel erg bedankt voor jullie ondersteuning.

 

De dames zullen ons op de hoogte houden wat er gekocht wordt van het ingezamelde geld. Je kan ze ook volgen op Facebook of op hun website.

Afbeelding8 Afbeelding9
Afbeelding6 Afbeelding7