KoningsSpelen 2017

KoningsSpelen 2017

Terwijl Koning Willem Alexander en Koningin Maxima in Amsterdam de KoningsSpelen van het jaar 2017 openden, trapten om 08.30 uur 180 oranje versierde leerlingen van CBS de Reinbôge de dag af met het KoningsSpelenlied ‘Okido’. Niet één maar zelfs twee keer! En daar krijg je trek van. Na de gezamenlijke opening starten de groepen in hun eigen lokaal met een ‘koninklijk’ ontbijt, want een goed en gezond begin zijn de ingrediënten voor een leuke dag!

Met als thema ‘feest’ volgde hierna een spelletjesochtend waarbij spel, sport en voeding elkaar afwisselden. Langs de maar liefst 5 onderdelen just dance, freerunning, voetballen, zeskamp en waterspellen in circuitvorm werden de kinderen uitgedaagd in behendigheid, competitie, dansvaardigheden. En met als smakelijke onderbreking in het lokaal van groep 7 en 8 waar de kinderen een lekker gezonde fruitspies konden maken was om 11.50 uur de ochtend rond.

Ook dit jaar is het weer geluk om op een feestelijke manier stil te staan bij de verjaardag van onze Koning. Samen leren is ook samen spelen. We kijken terug op een hele leuke dag en op de foto’s is te zien dat de kinderen net zo genoten hebben als wij. (klik hier voor de foto’s)

Juf Renske